Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Wat is er aan de hand met ons klimaat?

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Neos

29 oktober 2020
14u

't Gasthuis Theaterzaal

€ 5.00 voor leden ; € 10.00 voor niet-leden Neos Wijnegem

Christiaan Thoen, hydrobioloog en wetenschapscommunicator van de UAntwerpen vertelt op een boeiende, duidelijke manier over de 'Valstrikken van het klimaatdebat' , waarmee hij weerwerk wil bieden aan de grootste flaters die over global change verteld worden en een eerlijke poging wil doen om het klimaatverhaal in het juiste perspectief te zien.

Wat is er aan de hand met ons klimaat?

"Moet ik nu wakker liggen van het feit dat het hier misschien enkele graden warmer wordt? Ik zie echt het probleem niet."
Misschien is dergelijke bedenking ook al door je hoofd gegaan. De mens blijft immers fossiele brandstoffen aan sneltreinvaart verbruiken en verspillen. De CO2-concentratie in de biosfeer heeft een niveau bereikt zoals in ten minste 800.000 jaar niet is vertoond. Het klimaat op aarde is daardoor zeer snel gaan veranderen. Doordat de aarde opwarmt verplaatsen de klimaatzones en dat leidt tot droogte, watergebrek, verwoestijning en hongersnood. De biodiversiteit zit nog dieper in de knoei en de zeespiegel stijgt met o.a. meer overstromingen tot gevolg. Meer en meer ecosystemen raken de pedalen kwijt.
Christiaan Thoen, hydrobioloog, gewezen ondervoorzitter van Bio-MENS vzw, co-auteur van MeNS en wetenschapscommunicator van de UAntwerpen vertelt op een boeiende, duidelijke manier over 'Valstrikken van het klimaatdebat' , waarmee hij weerwerk wil bieden aan de grootste flaters die over global change verteld worden en een eerlijke poging wil doen om het klimaatverhaal in het juiste perspectief te zien."

Info : www.neosvzw.be/wijnegem - secretaris Marina Janssens - tel. 0479 24 45 34 - marina-janssens@skynet.be

`

Misschien is dit ook iets voor jou?

Of doorblader ons volledig programma