Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Erfgoedwandeling: Op stap met de nachtploeg

Thema-events

Georganiseerd door: Dienst Vrije Tijd

Vanaf 24/04/2021


Gratis

Terwijl heel het dorp slaapt, zijn er heel wat mensen toch aan het werk. Ontdek al wandelend door Wijnegem de verhalen over nachtberoepen.

In 2021 vieren we de 20ste editie van Erfgoeddag helemaal in het teken van ‘De Nacht.’
Wat weet jij over een lantaarnopsteker? Om hoe laat gaat de wekker van de postbode? Op zes stopplaatsen vind je boeiende info over beroepen van vroeger en nu, met als bonus een audioverhaal met sappige anekdotes over nachtelijke avonturen.

Een unieke wandel- en luisterervaring

Op stap met de nachtploeg is een wandeling door Wijnegem om met je familie, bubbel of alleen te doen. Natuurlijk kan je ze ook fietsen! Al wat je nodig hebt, is een smartphone om de QR-codes ter plaatse te scannen. Een hoofdtelefoon of oortjes om de audioverhalen ter plaatse te beluisteren zijn ook handig.

Doe de wandeling via de app izitravel (met je smartphone)

In de app krijg je een overzichtskaart met de stopplaatsen en de routebeschrijving. Bij elke stopplaats geeft de app je informatie over het beroep, een audio- en videofragment en een opdracht voor kinderen. Je vindt de link naar de app onderaan deze pagina.

Doe de wandeling met de brochure

De brochure geeft je een overzichtskaart met de stopplaatsen en de routebeschrijving. Je vindt er ook leuke opdrachten voor kinderen in. Download de brochure onderaan deze pagina om hem thuis af te drukken of haal een gedrukte brochure af aan de balie van 't Gasthuis (tijdens de openingsuren). Op 24 en 25 april is de brochure ook verkrijgbaar bij bakkerij Pane & Picasso, Turnhoutsebaan 311.

Open de wandelroute in de app

Download de brochure

De wandeling ‘Op stap met de nachtploeg’ is nooit af. Heb je zelf een verhaal dat we moeten brengen over een nachtberoep, stuur dan je verhaal naar cultuur@wijnegem.be.

Meer wandelen in Wijnegem?

Op deze website vind je een overzicht
`