Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Wandelen is gezond

Doen

Georganiseerd door: Wandelen is gezond

2-9-16-23-30 maart, 20-27 april
Van 13 tot 15.30 uur

't Gasthuis

Gratis, maar wel vooraf inschrijven

Vanaf maart starten we terug met onze begeleide groepswandelingen op donderdagnamiddag.
We stappen een goede 2 uur, ongeveer 8 km, of een goede 10.000 stappen. Geen sportprestatie, maar ook geen slenterpartij. Zo is er onderweg geen stop voor een terrasje. Bij in groep stappen, bepaalt de minst vlotte wandelaar, het tempo.

Donderdag 2 maart
Groepswandeling door de Schijnvallei.
We stappen langs rustige goed begaanbare paden in de vallei van de Grote Schijn (grens Wijnegem-Wommelgem) en passeren enkele nauwelijks gekende plaatsjes. Na goed 2 uur onderweg komt de rondwandeling terug aan in ’t Gasthuis.

Donderdag 9 maart
Wandelen langs villa’s in Hof ter Linden.
We doorkruisen, langs rustige asfaltbaantjes de bosrijke villawijk Hof ter Linden, tussen Schilde en ’s Gravenwezel. Ondertussen vergapen we ons op riante villa’s en hun mooi aangelegde tuinen.
Bij de aanmelding zeker aangeven of je start aan ’t Gasthuis of op de parking van het wit kerkje van Schilde-Bergen, Pater Nuyenslaan (zodat we het vervoer van ’t Gasthuis naar Schilde-Bergen kunnen regelen)

Donderdag 16 maart
Groepswandeling door Ertbrugge.
Op de grens Wijnegem-Deurne ligt het natuurgebied Ertbrugge, we stappen door bos, langs weiden en het kasteel na een goede 10000 stappen, komen we terug aan onze vertrekplaats. Enige vertrekplaats: ‘t Gasthuis

Donderdag 23 maart
Groepswandeling door Schildepark en omgeving.
Eerst het park van Schilde door, we steken de Grote Schijn over naar Oelegem, even het Vrieselhof in en verder terug naar de startplaats.
Bij de aanmelding zeker aangeven of je start aan ’t Gasthuis of op de parking van Schildepark – De Pont (zodat we het vervoer van ’t Gasthuis naar Schildepark kunnen regelen)

Donderdag 30 maart
Wandeling in de voetsporen van Jan Vleminck.
We stappen de bewegwijzerde wandeling van Toerisme Voorkempen het Jan Vleminckpad, af.
Indien je start aan het Sportcentrum is de wandeling een 2 km korter.

Donderdag 20 april
Groepswandeling door een privé-domein en de wijngaard Vigna.
Eerst de brug van de Houtlaan over. In de Broekstraat stappen we in een groot privédomein (met toelating van de eigenaar). In het terugkomen wandelen we door de wijngaard Vigna langs de ’s Gravenwezelsteenweg. Enige vertrekplaats: ’t Gasthuis.

Donderdag 27 april
Groepswandeling door Hof ter Linden.
We doorkruisen het privé-domein Hof ter Linden, gelegen even verder dan de startplaats, rechts van de baan en maken 1 of 2 lusjes langs aangrenzende rustige villastraten.
Bij de aanmelding zeker aangeven of je start aan ’t Gasthuis of aan de taverne ‘d’Ouwe Vogelenzang’ hoek Broekstraat-‘s Gravenwezelsteenweg (zodat we het vervoer van ’t Gasthuis naar de startplaats kunnen regelen)

`