Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

De wereld van Bart Moeyaert

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Bibliotheek

16 oktober 2023
20 uur

't Gasthuis - Theater

€ 10 (VVK) - € 12 (kassa) - € 2 (VVK)* - € 2,40 (kassa)*

De lezing heeft het jaar 1939 als beginpunt. Het verhaal eindigt op de dag van de lezing zelf. Tussen dat begin en dat einde hoor je het
verhaal van het gezin waarin Bart Moeyaert is opgegroeid, ontstaat er een eerste boek, evolueren zijn ideeën en wordt er op een aantal titels dieper ingegaan.

Het publiek krijgt op verschillende manieren een kijk op wat hij doet en hoe hij denkt en die kijk gebeurt ook letterlijk aan de hand van uniek, geprojecteerd beeld.

Natuurlijk wordt er tijd voorzien voor een vragenronde en kan je achteraf boeken kopen en laten signeren. De boeken, het toneel en de gedichten van Bart Moeyaert zijn sinds zijn debuut in 1983 door lezers van alle leeftijden ontdekt, wat hem een aparte plek geeft binnen de Nederlandstalige literatuur. Tot de meest bekende titels behoren Blote handen, Het is de liefde die we niet begrijpen, Broere, Tegenwoordig heet iedereen Sorry en Morris. Hij publiceerde drie dichtbundels: Verzamel de liefde, Gedichten voor gelukkige mensen en Helium. Zijn werk is vaak bekroond, zowel in binnen- als buitenland.


Info en inschrijven: vanaf 28 augustus om 18 uur via
- deze website (zie knop 'bestel online')
- aan de balie van ’t Gasthuis
- bibliotheek@wijnegem.be

*Kansentarief UiTPAS Van Polder tot Kempen

Copyright foto: Susanne Kronholm

`