Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Dirk Draulans: In de putten

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Natuurpunt Schijnvallei

15/11/2019
20 u

Conferentiezaal

Leden: € 3 - Niet-leden: € 5

Nooit eerder heeft een diersoort zo’n nefaste invloed op haar leefomgeving gehad als de mens. Andere soorten verdwijnen aan sneltreintempo uit onze natuur. Maar zoals altijd en overal zijn er in de evolutie van het leven naast verliezers ook winnaars: opportunistische soorten die het goed doen in het zog van de superopportunist die wij zijn.
Bioloog Dirk Draulans woont aan de rand van de natuurgebieden Putten West en Putten Weiden. Het is een conflictzone, want de belangen van landbouw, industrie en natuur lijken er onverzoenbaar. Natuurliefhebber Draulans beleeft en evalueert de situatie vanop de frontlijn. Hij neemt het standpunt in van de natuurminnaar die meent dat niet alleen kwetsbare mensen, maar ook kwetsbare dieren aandacht verdienen.
Er is geen ongerepte natuur meer in ons land, er is alleen nog natuur die gedoogd wordt, of die gemaakt wordt op plaatsen waar ze zo min mogelijk in de weg ligt. Dirk Draulans schetst waarom dat doodjammer is.
Een organisatie van Natuurpunt Schijnvallei i.s.m. de Natuurpunt-afdelingen Antwerpen Stad (vogelwerkgroep De Stadsmus), Schijnbeemden en Voorkempen.
Inschrijven via info@schijnvallei.be of 03 354 55 06

`