Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Kennismaking met tillandsia's

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Cactussen en Vetplanten

21 januari 2022
Van 14 tot 17 uur

't Gasthuis - Lazaret

Gratis

We krijgen Kenneth Bruyninckx van Akerne Orchids op bezoek. Deze kwekerij is opgestart in 1979 en is de oudste orchideeënkwekerij van België.

Maar naast orchideeën worden ook tillandsia’s gekweekt en daarover brengt deze specialist vandaag een uiteenzetting.
De tillandsia wordt ook wel een luchtplantje (airplant) of epifyt genoemd omdat de plant zijn voedingsstoffen niet uit de aarde, maar uit de lucht haalt. Luchtplantjes groeien op andere planten, rotsen of bomen zonder hier voedingsstoffen uit te onttrekken. Ze hebben dan ook geen of nauwelijks wortels. Via kleine mondjes in het blad nemen ze zuurstof, water en andere voedingsstoffen op uit de omgeving. Het geslacht telt meer dan 300 soorten en komt uit de bossen, woestijnen en bergen van Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en het zuiden van de Verenigde Staten. Tillandsia’s vormen zijscheuten die als ze groot genoeg zijn kunnen worden verwijderd en alleen verder kunnen groeien. Als je ze laat zitten ontstaan op den duur enorm dikke bossen van jonge en oude planten. De bloemen kunnen erg mooi zijn, maar zijn meestal niet erg groot.

Ben je benieuwd en wil je meer weten over deze planten en hun verzorging? Kom dan zeker langs, misschien zijn er zelfs enkele planten te koop…

Contact: info@cactussenvetplanten.be - 0477 09 19 61

Ga eens een kijkje nemen op de website
`