Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

GEANNULEERD! Lezing Christina Van Geel: Ikigai

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Bibliotheek

03/05/2021
20:00

Online

10 euro

DEZE LEZING WORDT GEANNULEERD
De lezing 'In het spoor van ikigai' is een totaalervaring die je blik scheper stelt op wat echt telt in je leven en die je een reden geeft om voor op te staan.

Stand up zingeving!

Waar sta jij voor op 's ochtends? Heb je daar al eens over nagedacht? Wat geeft jou de kracht en de goesting om de dag in te stappen? Met andere woorden, wat is jouw ikigai? Hoe vind je die ikigai en wat doet dit met je? Is het een weg naar 'het goede leven'? Een remedie tegen burn-out en vervreemding?

De voorbije maanden werden we met veel vragen geconfronteerd. Waar sta je voor op als de dagen zich routineus aan elkaar rijgen? Als hoop en perspectief iets uit een vorig leven lijken? Ons kot en onze bubbel, perimeters en avondklokken zijn onze nieuwe werkelijkheid. We voelen ons bevroren in de tijd. Vervreemd van onszelf en van mekaar.

Dit is een mooi moment om ons af te vragen wat er nu écht toe doet.


Lezing met woord, beeld en muziek

'In het spoor van ikigai' is een online lezing/film met woord, beeld en muziek. Een inspirerend reisverhaal naar wat echt telt in het leven. Warm, kwetsbaar, kritisch, grappig. Confronterend, maar nooit zwaar op de hand. Doorheen de lezing hoor je echo's over het onderwerp van filosofen, dichters en levenskunstenaars (Dirk De Wachter, Leo Bormans, Alicja Gescinska, Johan Braeckman, Stef Bos). De voorstelling is gebaseerd op Christina’s boek In het spoor van Ikigai.

Over Christina Van Geel

Christina Van Geel is Stem & Pen. Na een paar heel fijne jaren achter de microfoon bij Radio 1 (VRT), loopt ze nu haar eigen weg. Een korte blik op haar ikigai: Christina houdt van mensen en van verhalen. Verhalen van mensen. Ze vangt ze op, voegt er haar eigen klank aan toe en geeft ze door. Als een zendertje. Infospireren.

`