Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

LEZING | ERFRECHT, TESTAMENT EN ZORGVOLMACHT: VOORBEREIDING OP EEN ZORGELOZE OUDE DAG

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Seniorenraad i.s.m. Gezinsbond Wijnegem

15 april 2024
19.00 uur

't Gasthuis - C-zaal

gratis, info: aan de balie van 't Gasthuis of via cultuur@wijnegem.be

In de aanloop naar de gouden jaren is het essentieel om te overwegen wie in staat zal zijn om jouw belangen te behartigen.

Een zorgvolmacht is een juridisch document waarin een persoon (of personen) wordt (worden) aangewezen om namens jou op te treden op het moment dat je zelf niet meer in staat bent om je eigen belangen te behartigen, bijvoorbeeld vanwege ouderdom, ziekte of een ongeval.
Dit notariële document vormt het wettelijke middel en de beste garantie om de oude dag naar eigen wensen zorgeloos door te brengen. Maar hoe verloopt dit proces? Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen?
Wat zijn de wettelijke voorschriften?

De zorgvolmacht kan niet los gezien worden van het erfrecht en het testament.
Wanneer je overlijdt, bepaalt de wet wie uw erfgenamen zijn. Maar u hebt ook een zekere vrijheid om de verdeling van uw nalatenschap zelf in te vullen.
Een testament opmaken is de beste manier om uw nalatenschap te regelen zoals u dat wenst. Er komt wel wat bij kijken. Deze lezing geeft je in een heldere, verstaanbare taal een korte introductie in de basisprincipes van het Belgisch erfrecht en het schenken met een testament. Wanneer je dan naar de notaris stapt of met een andere deskundige over je nalatenschap spreekt, heb je op de meest gestelde vragen al een antwoord gekregen en is de materie niet meer nieuw.

`

Misschien is dit ook iets voor jou?

Of doorblader ons volledig programma