Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Lezing: Op bezoek bij Oostenrijkse liefhebbers

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Cactussen & Vetplanten

16 oktober 2021
14 tot 17 u

't Gasthuis - Lazaret

Gratis

Danny Andries, voorzitter van Cactusvrienden Haspengouw, brengt een overzicht van een 7-daagse reis naar Oostenrijkse cactusliefhebbers.

Op de heenreis wordt er gestopt in Duitsland, bij Kakteenland in Steinfeld. Bij dit bedrijf zijn we ook gestopt op onze 5-daagse in 2019. In Oostenrijk bezoeken ze even liefhebbers, met als eerste Helmut en Doris Amerhauser. Helmut is gekend in de cactuswereld door zijn vele reizen naar Argentinië op zoek naar Gymno’s. Gymno Amerhauser werd naar hem genoemd. Doris, zijn vrouw, heeft een gemengde verzameling.

De tocht gaat verder naar de familie Hoffer met onder andere een prachtige tuin met veel winterharde cactussen. Zij hebben nog een bijzondere hobby, namelijk het splijten en polijsten van stenen. Daarna wordt nog Tiefenbacher met een gemengde verzameling en schildpadden bezocht en nog enkele andere liefhebbers.

Op de terugreisworden in Duitsland nog drie kwekers bezocht, met als bekendste Albert Plapp. Ook bij Hans Frohning wordt gestopt. Hans heeft al meer dan 40 jaar cactuservaring en heeft zich toegelegd op driedimensionale fotografie.

Info

03 646 67 03 of info@cactussenvetplanten.be


Website
`