Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Lezing: Stijn Vercruysse

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Nosissa Wijnegem, GROS Wijnegem, bibliotheek Wijnegem

16/10/2019
20:00u

Theaterzaal

€ 8 volwassenen, € 5 studenten (betalen ter plaatse)

VRT-journalist en Afrika-kenner Stijn Vercruysse houdt een boeiende lezing over zijn ervaringen in Afrika. Hij neemt ons mee in zijn verhalen over de moeilijkheden en problemen, maar kijkt ook naar mogelijkheden en verwezenlijkingen.

Vluchtelingencrisis

Wat gaat er allemaal fout in Afrika waarvoor de mensen daar op de loop gaan en koste wat het kost Europa willen bereiken, ondanks gammele bootjes en woekerprijzen van mensensmokkelaars. Wij kennen Afrika van burgeroorlogen, hongersnoden, een plek waar men veel kinderen ter wereld brengt en extreme armoede lijdt. Klopt dat beeld, of gaat het beter dan we denken? En hoe zit dat concreet in Ethiopië, het land dat ons met Nosissa Wijnegem nauw aan het hart ligt. Stijn Vercruysse probeert een genuanceerd antwoord te geven op al deze vragen.

Hij maakt graag tijd om na zijn lezing in te gaan op vragen, aanvullingen, bemerkingen en kritische noten uit het publiek.

Opbrengst integraal naar project met straatkinderen in Ethiopië

De opbrengst van de avond wordt integraal overgemaakt aan het project “Yenege Tesfa” in Gondar in Ethiopië. Yenege Tesfa vangt straatkinderen op in “shelters” en biedt hen onderdak, medische zorg en opleiding.
Met Nosissa Wijnegem willen we vooral het medisch preventieprogramma om oogziekten te voorkomen, financieel ondersteunen. Sommige van deze oogziekten kunnen immers blijvende schade geven en zonder de gepaste behandeling, tot permanente en volledige blindheid leiden.


De lezing wordt georganiseerd door Nosissa Wijnegem, Gros Wijnegem en de bibliotheek Wijnegem.

`