Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Romantisch liedrecital met Brahms en Dvoràk

Voorstelling

Georganiseerd door: Marion Kreike

11 november 2023
17 uur met aansluitend receptie

't Gasthuis - Kapel

€ 15 (drankje inbegrepen)

Beleef een onvergetelijke avond vol muzikale pracht en meeslepende emoties tijdens dit bijzondere concert!

Op het programma staan de betoverende liederen van twee gerenommeerde componisten: Johannes Brahms en Antonín Dvořák. Laat je meevoeren door de diepgaande schoonheid van Brahms’ liederen, waarin zijn meesterschap als componist en zijn diepe verbondenheid met de menselijke gevoelswereld tot uiting komen. Marion Kreike en Kees de Visser brengen je een lezing van enkele van deze liederen waarin zij de emoties van de teksten door muzikale expressie tot leven brengen.

Vervolgens duiken we in de opwindende wereld van Dvořák’s Zigeunerliederen. Dvořák componeerde deze reeks, geïnspireerd door de rijke muzikale tradities van de Roma-zigeunergemeenschap, aangetrokken door de levendige ritmes, de picturale melodieën en de emotionele diepgang van de zigeunermuziek. Je kan haast niet stil blijven zitten bij het horen van deze meeslepende klanken.

Contra-alt Marion Kreike brengt, begeleid door het gevoelige pianospel van Kees de Visser, deze prachtige muziek tot leven. Haar unieke stemgeluid en levendige interpretatie zorgen voor een onvergetelijke vocale uitvoering die rechtstreeks tot de ziel spreekt.

Info en inschrijven: tickets@kreike.be

`