Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Digidak: Digitale aanpak van je thuisadministratie

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Digidak

Vanaf 29 september 2023
Van 9 tot 12 uur

't Gasthuis - leslokaal

Gratis, maar wel vooraf inschrijven

Gedurende vijf opeenvolgende vrijdagen worden de mogelijkheden bekeken om je administratie van thuis uit digitaal te beheren.


Op elke les kan afzonderlijk ingeschreven worden.
- 29 september - De eID (elektronische identiteitskaart) als toegangssleutel tot diverse overheidsportalen. Als alternatieve sleutel wordt ook de app itsme op je smartphone bekeken.
- 6 oktober - Verschillende overheidsportalen worden onder de loep genomen. We staan stil bij het e-loket van je gemeente, My e-box waar je overheidsdocumenten kunt ophalen, Mijn Burgerprofiel van de Vlaamse Overheid, Belgium.be, My Belgium en Mijn Gezondheid van de federale overheid en tenslotte Doccle.
- 13 oktober - Een hele reeks nuttige en praktische toepassingen van de digitale wereld kunnen we samenvatten onder de naam Internetbankieren. Dit gaat van betalen met de debet- of creditcard via digitale overschrijvingen tot betalen met de smartphone (Payconiq). Ook praktisch alle andere bankzaken kun je via de site van je bank digitaal regelen.
- 20 oktober - Naast geld- en bankzaken kun je op Internet ook heel wat andere informatie vinden. In veel gevallen heb je een account nodig, dat je op voorhand moet aanvragen. Daarna kun je gaan ‘surfen’ op het Internet met behulp van een ‘browser’
- 27 oktober - We willen nog even stilstaan bij de wereld van Google. Met de apps van deze zoekmachine kun je niet alleen informatie vergaren, maar ook muziek beluisteren, filmpjes bekijken, een agenda bijhouden, foto’s opslaan, e-mails versturen…

Lesgever: Noël

Inschrijven doe je best op het speciale inschrijfmoment op maandag 28 augustus om 18 uur aan de balie van ’t Gasthuis. Nadien kan je ook nog inschrijven aan de balie of online via deze website.

Enkele regels:
- alle cursussen zijn gratis;
- je moet vooraf inschrijven;
- inschrijven = komen naar de volledige lessenreeks.
- graag tijdens de computerlessen een USB stick meebrengen. (Niet nodig voor lessen op smartphone en tablet!)

`