Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Lezing Jean Paul Van Bendegem: Over humor

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Bibliotheek

22/02/2021
20:00

online

€10

Wat, waarom en hoe valt er te lachen?
Jean Paul Van Bendegem verkent humor: wat is het en welke vormen van humor bestaan er?

Wat zijn de effecten van humor op mensen en waar liggen de grenzen? Zoals men van een filosoof mag verwachten zal het onderwerp na de lezing veel complexer geworden zijn dan ervoor!

Jean Paul VAN BENDEGEM is licentiaat in de wiskun¬de en doctor in de wijsbegeerte. Nu is hij emeritus professor aan de Vrije Universiteit Brussel. Voorheen was hij buitengewoon hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel voor de vakken logica en wetenschapsfilosofie en deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent. Hij heeft verschillende boeken op zijn naam staan, waaronder Doordenken over Dooddoeners (2019) en zijn meest recente Wijs, grijs en puber. Pleidooi voor de burgerlijk ongehoorzame senior (2020).

Praktisch

De lezing is een live streaming. Het enige wat je nodig hebt, zijn een computer of tablet en een stabiele internetverbinding. De dag van de lezing ontvang je een mail en instructies zodat je de lezing vlot kan volgen van bij je thuis. De lezing zelf duurt 45 minuten, nadien is er de mogelijkheid om vragen te stellen via de chat.

`