Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Schrijfmarathon

Doen

Georganiseerd door: Bibliotheek

heel de maand december


Brieven veranderen mensenlevens en helpen onrecht de wereld uit. Daarom organiseert Amnesty International elk jaar in december de Schrijfmarathon.

Wat?

Met petities en brieven aan presidenten maken we een einde aan mensenrechtenschendingen. En met kaartjes en boodschappen steken we mensen een hart onder de riem.

Hoe kan ik meedoen?

Stap 1:
Kies uit 10 voorbeeldbrieven of korte steunboodschappen (kaartjes) in verschillende talen. Die vind je op papier in de bib tijdens de openingsuren of kan je online downloaden via deze website: www.amnesty-international.be/voer-actie/schrijfacties.

Stap 2:
Schrijf je brief of postkaart. Waarom je kinderen niet eens een kaartje laten tekenen en er een hartverwarmende boodschap laten opschrijven?

Stap 3:
Deponeer je brief of kaartje in de doos die aan de balie van de bib staat. Doe dat ten laatste tegen 29 december. Eind december sturen wij alle geschreven brieven en kaartjes naar Amnesty International.

Voor wie schrijven we?

Dit jaar zijn er opnieuw tien schrijfacties voor mensen die onze hulp nodig hebben. We schrijven o.a. voor:
• Gustavo, een student psychologie uit Chili, die blind werd na buitensporig politiegeweld omdat hij op straat protesteerde tegen de ongelijkheid in zijn land.
• Nassima die al meer dan twee jaar achter de tralies zit in Saudi-Arabië omdat ze opkomt voor vrouwenrechten. Zo voerde ze mee campagne voor de opheffing van het rijverbod voor vrouwen en de afschaffing van het mannelijke voogdijschap.
• Melike en Özgür, twee LGBTQ+ activisten in Turkije. Zij organiseerden een vreedzame Pride sit-in aan hun universiteit en riskeren nu tot drie jaar cel.

Vorig jaar leverde de Schrijfmarathon wereldwijd meer dan 6,6 miljoen brieven, kaartjes en handtekeningen op, een nieuw record.Naar de website van Amnesty International
`