Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

De digitale revolutie

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Bibliotheek Wijnegem

20 september 2021
20 uur

Theater

VVK € 8 - Kassa € 10

Lezing door Thomas Smolders.

Moeten we bang zijn voor de macht van Facebook? En gaat artificiële intelligentie de wereld veranderen?
Het zijn vragen waar weinig mensen van wakker liggen, ontdekte Thomas Smolders de voorbije jaren. Terwijl goeroes en politici ons vertellen dat we allemaal onze job zullen verliezen aan robots, slaagt de helft van de bevolking er zelfs niet in om aan online banking te doen. De breuklijn die ontstaat, wordt steeds dieper, zonder dat we de gevolgen kunnen voorspellen.

Tijdens deze lezing deelt Thomas zijn verhalen op mensenmaat over een wereld die in overdrive is gegaan. Hij gelooft rotsvast in de mogelijkheden van onze digitale wereld, maar zou het liefst van al de deur openhouden voor iedereen.

Thomas Smolders klikt, scrolt en swipet zich een weg door het leven. Hij is een digital native, een echte. Als puber hing hij niet rond op straat, maar versleet hij zijn virtuele broek in al even virtuele steden als Kidcity en Second Life. Vandaag heeft hij van sociale media zijn beroep gemaakt. Hij is techjournalist (De Tijd, De Morgen, De Standaard), schrijver (Achter Onze Schermen) en oprichter van een creatief bureau voor het digitale tijdperk (Hartstikke).

`

Misschien is dit ook iets voor jou?

Of doorblader ons volledig programma