Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Lezing: Oostenrijkse liefhebbers door Danny Andries GEANNULEERD

Cursus & Lezingen

Georganiseerd door: Cactussen & Vetplanten

14 november 2020
14:00

parochiecentrum

Gratis

Danny Andries, voorzitter van Cactusvrienden Haspengouw, brengt een overzicht van een 7-daagse reis naar Oostenrijkse cactusliefhebbers.

Op de heenreis wordt er gestopt in Duitsland, bij Kakteenland in Steinfeld. Bij dit bedrijf zijn wij ook gestopt op onze 5-daagse in 2019. In Oostenrijk bezoeken ze even liefhebbers, met als eerste Helmut en Doris Amerhauser. Helmut is gekend in de cactuswereld door zijn vele reizen naar Argentinië op zoek naar gymno's. Gymno Amerhauser werd naar hem genoemd. Doris, zijn vrouw, heeft een gemengde verzameling. De tocht gaat verder naar de familie Hofer met o.a. een prachtige tuin met veel winterharde cactussen. Zij hebben nog een bijzondere hobby met het splijten en polijsten van stenen. Daarna wordt nog Tiefenbacher met een gemengde verzameling, schildpadden en nog enkele andere liefhebbers bezocht.

Op de terugreis worden in Duitsland nog drie kwekers bezocht, met als bekendste Albert Plapp. Ook bij Hans Frohning wordt gestopt. Hans heeft al meer dan 40 jaar cactuservaring en heeft zich toegelegd op driedimensionale fotografie. Een mooie uitstap naar liefhebbers/kwekers met telkens een andere kijk op de hobby.

Info

03 646 67 03 of info@cactussenvetplanten.be


Website
`