Zoek

Zoek een evenement op titel, organisatie, datum (vb. "17/04", "20 u") of trefwoord.
of volg deze links op zoek naar
een zaal, materiaal of de bib.

Zomervertelling: De trommelaar en het verkeerde been

Voorstelling

Georganiseerd door: Bibliotheek

02/07/2021
19 uur

tuin 't Gasthuis

Gratis maar wel op voorhand reserveren

Vertellers Tom Van Mieghem en Chris De Backer kleuren je avond met een aantal leutige volksverhalen en meer recentere spinsels. Verwacht je aan het onverwachte!


Ze zetten je met een glimlach & tromslag op het verkeerde been… Een voorsmaakje van de vertelroute ‘Dwalen met Verhalen’ dat je deze zomer in Wijnegem
kunt beleven!

Over Tom

Voor Tom van Mieghem is elk verhaal een uitdaging. Soms zijn het mythes of oude volksverhalen. Soms is het recenter of eigen werk. Soms is het poëzie of zelfs liedjesteksten. Het verhaal moet de verteller op één of andere manier raken. Eens dat het geval is, gaat de bal aan het rollen. Dan duikt Tom helemaal in het verhaal, hij bekijkt het van binnen en van buiten, tot het perfect past als een op maat gemaakt kledingstuk. En toch is het telkens weer anders.

Website Tom

Over Chris

Chris De Backervhoudt van contrasten bij verhalen. De ene keer vol humor, de andere keer doodserieus. Maar steeds met een vleugje verrassing op het einde.
Verhalen worden gesponnen rond woorden, klanken, een typische uitspraak… Chris is de bezieler van ‘Allemaal verhaal’ een Facebookgroep waar je regelmatig
vertellingen kan bekijken voor jong en minder jong…

Website Chris

Doe de vertelroute Dwalen met verhalen!

Vanaf 2 juli tot 29 september vind je in Wijnegem 8 mooie stopplaatsen met 8 knap getekende vertelborden met QR-codes. Op elk vertelbord vind je 4 QR-codes. Ervaren vertellers brengen per thema een verhaal voor ‘de grote mensen’, één voor kleuters en één voor kinderen in de lagere school. Acteur en meesterverteller Warre Borgmans leidt telkens in met een anekdote.

Infomatie over vertelroute: Dwalen met verhalen
`